Erik Voges

Masters 2020 met Roxas

Met de komst van mijn eerste sheltie (Perro) in het jaar 2000 was het snel duidelijk, wij gaan de agility in. Maar dat het zo’n verslavende sport is, had ik nooit gedacht. Al snel kwam mijn tweede reu (Beau) en ook hij heeft veel prijzen behaald. Met beide honden de Masters gelopen, de C-klasse gehaald maar vooral heel veel plezier gehad tijdens de trainingen en vele wedstrijden.

In de tussentijd ook als instructeur aan de slag gegaan, begonnen bij de KC Rotterdam, later ook bij de KC Dordrecht en bij de KC Delft. Het mooiste is dat je combinaties ziet groeien en het maximale ziet bereiken zonder het belangrijkste uit het oog te verliezen, samen plezier aan de sport beleven. En dat mag best fanatiek, dat ben ik zelf ook. Verder vind ik het heerlijk om workshops te geven, regelmatig verzorg ik deze voor de Nederlandse Sheltie Vereniging. Zo mocht ik gedurende het geweldige jubileumweekend van de N.S.V. veel combinaties begeleiden tijdens hun eerste kennismaking met de sport.

Momenteel ben ik fanatiek bezig met Roxas en Ditha. Ook Mandy gaat steeds beter maar die heeft nog een hoop te leren. Met Mandy en Ditha train ik bij de VRAS en bij SWAT, met Roxas bij SWAT in Hoogerheide. Een heerlijke hal met een prachtige vloer waar je perfect kunt lopen.

Daarnaast heb ik via de Agilityclub mijn certificaat agilityinstructeur gehaald en bij de Raad van Beheer mijn KK1, VKK en E&B. Nu is de volgende stap exterieurkeurmeester van de Shetland Sheepdog en de Nederlandse rassen. Maar dat is nog toekomstmuziek, voor nu blijft het trainen en genieten van mijn honden het belangrijkste!