Over mij

 

Mijn eerste Sheltie werd geboren in 1984. Sheila was een mahonie sable teefje uit Duitsland. Ze was een geweldige huishond maar niet geschikt om te showen zoals ik hoopte. In 1987 kwam er een driekleur teefje heel onverwacht op mijn pad en met haar werd mijn kennel gestart. Het eerste Skeldale nestje werd geboren in 1989. In 1994 kreeg ik de kans om een mooie blue merle teef te importeren uit Engeland. Molly arriveerde begin januari, nadat ze in Engeland gedekt was. In februari kreeg ze haar eerste nestje van 3 pups, waarvan  Humphrey bleef. Hij is de vader van diverse kampioenen en CAC/CACIB winnaars. Jammer genoeg moest hij geheel onverwacht gecastreerd worden op 6 jarige leeftijd. Na een lange speurtocht lukte het me om een teefje te importeren die afstamde van Humphrey en uit haar werd in 2004 onze Manouk geboren. In februari 2001 importeerde ik Ziggy uit Zweden en Manouk is een dochter van hem.

Ik fok slechts af en toe een nestje uit weloverwogen combinaties. Ik zoek altijd naar de beste combinaties, omdat ik een gezond en mooi nestje probeer te fokken dat zoveel mogelijk voldoet aan de rasstandaard van de FCI. In principe houd ik daarom bij ieder nestje dat ik fok de mogelijkheid open om zelf een pup te houden. Mijn pups groeien op in de woonkamer en ik besteed veel tijd aan het socialiseren van de pups. Alle pups worden verkocht met het koopcontract van de Nederlandse Sheltie Vereniging. Ik plaats  pups alleen na een uitgebreide kennismaking met de mogelijk toekomstige baasjes.

Mijn honden zijn in de eerste (en belangrijkste!) plaats huishonden, maar ik vind het ook leuk om met ze naar shows te gaan en af en toe een nestje te fokken. 

Ik ben lid van de Nederlandse Sheltie Vereniging en fok volgens de regels van deze vereniging.

Ik ben FCI keurmeester voor Shetland Sheepdogs, Australian Shepherds, Schotse Herdershond Langhaar en Korthaar.

Bianca van den Berg